Vi skapar ordning i siffror och kaos

Dans

För aktuella kurser som jag undervisar i, besök www.kuhlers.se

 

Gratis 50-talsbugg och Buggeda

För 4:e sommaren i rad bjuder vi på Kühlers på gratis 50-talsbugg och Buggeda i Vasaparken på dansbanan: Måndagen den 8/8 kl 18-20.

Instruktörer: Marie och Emelie Nilsson med hjälpdansare

Kl 18-19: 50-talsbugg nybörjare (inga förkunskaper behövs)

Kl 19-20: Buggeda nybörjarkurs (du ska ha varit med kl 18-19 eller dansat hos oss tidigare för att kunna vara med. För information om vad Buggeda är, gå in på vår hemsida www.lkd.se under ”Kurser” ”Buggeda” och läs.)

Du behöver inte göra någon föranmälan eller ha med dig någon partner för att vara med.

Blir det regn eller inställt av någon anledning kommer vi att skriva det på Facebook. Gilla ”Lasse Kühlers Dansskola” på Facebook så att du inte missar någon information.

VARMT VÄLKOMNA!!

 

Jag arbetar även som danslärare på Lasse Kühlers Dansskola. Där har jag tillbringat mycket tid. Jag började på en buggkurs hos Lasse i slutet på 80-talet och på den vägen är det. Hamnade ganska snabbt i dansskolans showbuggrupp.  Nu har jag tagit över Lasse’s 50-talsbugg och jivelektioner. Det är rena lyckopillret, ren glädje och att leva i nuet!

Jag undervisar tillsammans med min dotter Emelie och vi har både nybörjar-, fortsättning- och mellanavancerade grupper. Ny kursstart för nybörjare och fortsättare v42, mer information finns på Lasse Kühlers Dansskola

Här är en vuxengrupp på Maximteatern juni 2015:

LKD web 1200px-65LKD web 1200px-64

 

Jag dansar mycket salsa på fritiden och därifrån fick jag min idé om min alldeles egna dans ”Buggeda”.

Buggeda är hämtat från salsans ”Rueda” vilket betyder ”hjul” på spanska. Vi dansar parvis i en ring och ledaren ropar ut turer som ska utföras i ringen. Vissa turer stannar man vid sin partner och vissa turer byter man partner. Det är roligt och socialt och bygger på grunderna i vår bugg. Här är ett exempel på hur det kan se ut när vi blandar barn i en innerring och ungdomar/vuxna i ringen runt om:

Länk till Buggeda

Jag har även gratis undervisning i Vasaparken på sommaren. I år var det 3:e året i rad. Vi kör på måndagar 18-20 juni och augusti. Det är härligt att dansa utomhus. Här är en bild från premiären:

12009721_10153207947953517_9003485783758508399_n

 

På fredag 2/10-2015 kommer jag och ett gäng hjälpdansare från Lasse Kühlers Dansskola och håller i en Buggedaklass för dansvana i Hallunda Folkets Hus.  Vi kommer att börja timmen kl 19 med att lära ut grunderna i vår buggstil så alla som är vana att dansa är välkomna. Hoppas vi ses!

Buggeda för dansvana mindre